بررسی تفاوت استیل بگیر و نگیر چیست

فرق استیل بگیر و نگیر چیست؟

در زمان خرید پیچ و مهره استیل یا هر محصول استیل دیگری ممکن است اصطلاحات استیل بگیر و نگیر را شنیده باشید. اما خیلی از افراد نمیدانند که فرق بین استیل بگیر و نگیر در چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را تشخیص داد؟ در این مقاله از آرین بولتز می‌خواهیم به بررسی تفاوت استیل بگیر و نگیر بپردازیم و روش‌های مناسب برای تشخیص آن‌ها را معرفی کنیم.

استیل بگیر چیست؟

برای درک بهتر فرق بین استیل بگیر و نگیر باید در ابتدا این دو مفهوم را تعریف کنیم. به طور کلی ورق‌های استیل بگیر دارای ساختار مولکولی BCC هستند و عناصری مانند کروم و کربن در آن‌ها بسیار پررنگ است. از آنجا که نیکل در ساختار استیل بگیر کم است، پایداری مغناطیسی خوبی داشته و می‌توانند در میدان مغناطیسی تحت تاثیر قرار بگیرند. مهمترین گریدهای استیل بگیر عبارتند از: ۴۱۰، ۴۲۰ و ۴۳۰.

استیل نگیر چیست؟

استیل نگیر نوعی ورق فولادی با ساختار آستنیتی است که نیکل زیادی در ساختار خود دارد؛ به همین دلیل جذب آهنربا نمی‌شود. به طور معمول اصطلاح استنلس استیل در بازار برای استیل‌های نگیر به کار می‌رود که مهمترین مزیت آن‌ها مقاومت بالا در برابر خوردگی است. در حال حاضر گریدهای ۳۰۴، ۳۱۰ و ۳۱۶ شناخته شده‌ترین انواع استیل نگیر هستند. برای اطلاع از قیمت پیچ استیل ۳۱۶ بر روی لینک درج شده کلیک کنید.

تفاوت استیل بگیر و نگیر

تفاوت های استیل بگیر و نگیر

عمده ترین تفاوت های استیل بگیر و نگیر در ویژگی‌های فیزیکی آن‌ها است که در نهایت منجر به ایجاد تفاوت در کاربرد این محصولات هم می‌شود. مهمترین فرق‌های بین استیل نگیر و بگیر عبارتند از:

  • ایجاد میدان مغناطیسی

ایجاد میدان مغناطیسی از تفاوت استیل بگیر و نگیر

منظور از اصطلاح بگیر در نامگذاری این دسته از استیل‌ها این است که جذب آهنربا می‌شوند و می‌توانند در میدان مغناطیسی تحت تاثیر قرار بگیرند. به همین دلیل عمده ترین فرق بین استیل بگیر و نگیر را در جذب شدن توسط آهنربا و تاثیرات میدان مغناطیسی در آن‌ها میدانند. به عبارت بهتر ساختار بلوری در استیل بگیر به صورتی است که می‌تواند میدان مغناطیسی ایجاد کرده و جذب آهنربا شود. بنابراین برخلاف تصور بسیاری از افراد، میزان آهن در این استیل‌ها تفاوتی نداشته و خاصیت آهنربایی به دلیل تفاوت در درصد آهن به کار رفته در این محصولات نیست.

  • میزان مقاومت در برابر حرارت

یکی دیگر از تفاوت‌های میان استیل بگیر و نگیر در مقاومت آن‌ها در برابر حرارت است؛ از این منظر می‌توان گفت که استیل‌های بگیر آسیب پذیرتر هستند. زیرا استیل بگیر یا سری ۴۰۰ در برابر حرارت مستقیم مقداری از کروم و کربن خود را از دست می‌دهند، تغییر رنگ داده و به مرور دچار پوسیدگی می‌شوند. به همین دلیل در زمان خرید پیچ و مهره استیل توصیه می‌شود که برای اتصال ورق‌های در معرض حرارت مستقیم از پیچ و مهره استیل نگیر استفاده کنید. در مقابل ساختار بلوری استیل نگیر یا سری ۳۰۰ در برابر حرارت مستقیم تغییری نکرده و همچنان می‌تواند مقاومت خود در برابر زنگ زدگی را حفظ کند.

این صفحه را هم ببینید: قیمت پیچ استیل

  • محل نگهداری

تفاوت در محل نگهداری استیل بگیر و نگیر

در انبارهای نگهداری از ورق‌ها یا پیچ و مهره‌های استیل، سوله‌ها یا جایگاه‌های جداگانه ای تعبیه شده که استیل‌های بگیر و نگیر در داخل آن‌ها قرار می‌گیرند. در این انبارها به طور معمول ورق‌های استیل بگیر در انبارهای سرپوشیده نگهداری می‌شوند؛ بنابراین شما هم در زمان خرید پیچ و مهره استیل بگیر باید به این نکته دقت کنید. زیرا تابش آفتاب و شرایط جوی می‌توانند بر ساختار بلوری این استیل تاثیر گذاشته و مقاومت آن در برابر زنگ زدگی را کاهش دهند. اما محدودیتی برای نگهداری از پیج و مهره‌های استیل نگیر در فضای باز وجود ندارد.

  • تفاوت استیل بگیر و نگیر از نظر قابلیت اشتعال

یک تفاوت استیل بگیر و نگیر در قابلیت اشتعال آن‌ها و مقاومت در برابر حرارت‌های بسیار زیاد است. از آنجا که ورق‌های استیل نگیر در اثر بالا رفتن دما و وجود مواد اشتعال زا خطر کمتری را ایجاد می‌کنند، به آن‌ها استیل نسوز هم گفته می‌شود. این نوع از ورق‌ها می‌توانند تا دمای حدود ۹۰۰ درجه سانتی گراد را تحمل کنند.

  • کاربرد

فرق بین استیل بگیر و نگیر از نظر کاربرد به دلیل تفاوت در ویژگی‌های ساختاری آن‌ها به وجود می‌آید. امروزه از ورق‌های استیل بگیر در تولید انواع لوازم خانگی مانند قابلمه، یخچال و شیرآلات استفاده می‌شود. همچنین توربین‌های گازی، تجهیزات پزشکی، خودرو‌ها، پمپ و اتصال دهنده‌ها از جنس استیل بگیر هستند. در مقابل به دلیل مقاومت بالای ورق استیل نگیر در برابر اکسیداسیون و خوردگی، از آن‌ها برای ساخت مخازن، کپسول‌ها، سینگ، سیستم‌های آبی و تانکرها استفاده می‌شود. همچنین پیچ و مهره استیل نگیر هم در ساختمانسازی و ساخت سازه‌های شهری بسیار پرکاربرد هستند.

همچنین بخوانید: انواع پیچ استیل در ساختمان

  • فرق استیل بگیر و نگیر از نظر قیمت

می‌توان گفت که فرق استیل بگیر و نگیر از نظر قیمت چندان محسوس نیست و تقریبا در سطح یکسانی قرار دارند. با این حال معمولا به دلیل بالاتر بودن مقدار نیکل در ساختار استیل نگیر، معمولا قیمت محصولات ساخته شده با این ورق‌ها قدری بیشتر است.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی تفاوت استیل بگیر و نگیر پرداختیم و از جنبه‌های مختلف این دو نوع استیل را موردبررسی قرار دادیم. بررسی فرق بین استیل بگیر و نگیر نمی‌تواند مشخص کند که کدامیک از این انواع بهتر هستند؛ بلکه این کاربرد موردنظر شما است که می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد. برای خرید انواع پیچ و مهره استیل، زنجیر صنعتی و هلی کویل استیل از گریدهای مختلف می‌توانید با آرین بولتز تماس بگیرید.

تفاوت اثر شرایط جوی بر روی استیل بگیر و نگیر چیست؟

تابش مستقیم نور خورشید و نامساعد بودن شرایط جوی می‌تواند کیفیت استیل بگیر را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش مقاومت آن در برابر زنگ زدگی شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که استیل‌های بگیر را حتما در انبارهای سرپوشیده نگهداری کنید.

برای ساخت ساختمان استفاده از کدام نوع پیچ و مهره استیل توصیه می‌شود؟

پیچ و مهره استیل نگیر به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی، زنگ زدگی و خوردگی گزینه مناسبی برای ساخت ساختمان هستند.

5/5 - (1 امتیاز)
آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *